Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 η τελετή αγιασμού για το νέο σχολικό έτος στο Γυμνάσιό μας. Για άλλη μια χρονιά μαθητές, μαθήτριες και φυσικά εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του σχολείου μας.
Την τελετή πραγματοποίησε ο πατήρ Ανδρέας Λαζαρίδης, ιερέας του όμορου ναού του Αγίου Σάββα, και παρακολούθησαν με σεβασμό όλοι οι παρευρισκόμενοι. Ο π. Ανδρέας ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά, υγεία και να έχουν την ευλογία και τη φώτιση του Θεού, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης ο κ. Χριστοφορίδης Σταύρος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου και διαβεβαίωσε την πρόθεση του Δήμου να σταθεί δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, με πνεύμα καλής συνεργασίας και υψηλής ευθύνης, ώστε να στηρίξει τους μαθητές στην επίτευξη των στόχων τους.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου, κ. Παπαφωτίου Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, να έχουν καλή και ήρεμη σχολική χρονιά , παροτρύνοντας τους μαθητές να βάλουν στόχους στη ζωή τους και να συνεχίζουν να ονειρεύονται, προσπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά. Να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το σχολείο και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.
Ιδιαίτερα στάθηκε στους μαθητές της Α΄ τάξης, τους οποίους καλωσόρισε ξεχωριστά και τους διαβεβαίωσε ότι όλοι οι καθηγητές θα σταθούν στο πλευρό τους. Τέλος ευχήθηκε υγεία, δύναμη και υπομονή στους εκπαιδευτικούς για το δύσκολο έργο τους, ενώ από τους γονείς των μαθητών ζήτησε να βοηθήσουν με ηρεμία, χωρίς άγχος τα παιδιά τους.
Στη συνέχεια οι μαθητές γνώρισαν τις νέες τους σχολικές αίθουσες, πήραν τα καινούργια τους βιβλία και δόθηκαν οι πρώτες οδηγίες για την ομαλή επαναφορά τους στις τάξεις.
Καλή δημιουργική σχολική ,χρονιά λοιπόν σε όλους, με υγεία και πολλά χαμόγελα!

Loading

Αφήστε σχόλιο